Det man i udlandet ville kalde pasture raised eggs hedder på dansk græsæg. Mange i Danmark har efterspurgt en tilsvarende kvalitet af æg, og her er vores bedste bud på hvordan du kan skaffe dig nogle.

Hvad er græsæg?

Græsæg er ikke et standardiseret udtryk, hvilket betyder, at producenter og forhandlere frit kan forhandle deres æg som græsæg.

Dette betyder, at det er værd at dykke lidt dybere ned i, hvad der menes med græsæg, og om det stemmer overens med ens egen forståelse.

Det, der er fælles i forståelsen, er, at der er stor forskel på høns, der konstant har fri adgang til friske udearealer, og det støtter vi gerne.

Læs også vores artikel: ‘Alt om næringsværdien i æg’ for mere information om ægs næring, der finder du også bl.a. en sammenligning mellem græsæg og æg fra supermarkedet.

Mobile hønsehuse

Et mobilt hønsehus til græsæg

Takket været innovationen fra Haugaarden har danske landmænd fået adgang til et kraftigt værktøj – mobile hønsehuse, der er godkendt til alle standarder og tillader landmænd at hensigtsmæssigt benytte deres græsarealer til dyrkning af æg af den højeste kvalitet.

Dette har samtidig motiveret en række landmænd til at starte deres egen produktion og har gjort dem tilgængelige i stor nok grad til, at ikke alle æg lander i køkkenet på en fin restaurant.

Hvor køber man græsæg?

Hvor man i flere steder i verden kan finde pasture raised eggs på hylderne i supermarkederne, har vi i Danmark ikke nem adgang til æg af høj kvalitet.

Det betyder at man på nuværende tidspunkt må ud på de små gårde i ens lokalområde. Æggene forhandles både af opdrættere, men især også i gårdbutikker.

Her er listen over forhandlere der på nuværende tidspunkt fører græsæg. Kontakt os via mail på info@carnivoredanmark.dk eller på Facebook, hvis du har kendskab til forhandlere ikke nævnt på listen.

Jylland

Fyn

Sjælland og øerne